Sajtóközlemények

Húsz éve a jövő szolgálatában

A jövőt víziónk világítja meg című jelentés rámutat arra, hogy a Lucart jóval azelőtt helyezte a fenntarthatóságot üzleti modellje középpontjába, mielőtt az globális hívószóvá vált volna. A vállalat célja ma is ugyanaz: a természetes erőforrások újraértelmezése, a hulladékok erőforrássá alakítása és a körforgásos gazdaság előmozdítása.

Tovább

Hajszárító nélkül egy tapodtat sem – A magyar fiatalok legfurább csomagolási szokásai

„Bár a repülős utazás ma már sokaknak rutinfeladat, úgy tűnik, a hátha mégis kelleni fog csomagolási logika örök” – osztotta meg az adatok kapcsán Daniela Chovancová, a Kiwi.com sajtókapcsolati menedzsere. „És bár minden évben megfogadjuk, hogy idén tényleg csak a szükségeseket visszük, valahogy megint ott lapul a bőrönd alján a harmadik pár cipő netán egy báli ruha a kempingezéshez.”

Tovább

Bede Róbert több hal fogyasztására buzdítja a magyarokat

Bede Róbert, a TV Paprika Tájak, ízek, hagyományok és a Kerti konyha című műsorok házigazdája évek óta a hazai alapanyagok lelkes népszerűsítője. A július 26-i balatoni halak napja alkalmából arra buzdít mindenkit, hogy fogyasszon több halat, mert a hal kiváló fehérjeforrás, egészséges, könnyen emészthető és változatosan elkészíthető

Tovább

Az orvosokban bízunk, a rendszerben nem – STADA Health Report 2025

Bár a válaszadók 96 százaléka fontosnak tartja az egészséges életmódot, csupán minden második gondolja úgy, hogy egészségesen él. Magyarországon és Csehországban jóval alacsonyabb ez az arány. Nálunk és a cseheknél mindössze minden harmadik válaszadó gondolja úgy, hogy egészségesen él. A fizikai állapotunkat mi látjuk a legkedvezőtlenebbnek. Tízből csak négy magyar (39%) tartja magát fizikailag egészségesnek (átlag 56%).

Tovább

Repülni felkészülten igazán jó – 5-ből 4 magyar fiatal tudatosan tervezi a repülést

A vakáció gondolata idén is milliókat tölt el izgalommal, de a magyar fiatalok nemcsak álmodoznak, hanem tudatosan készülnek arra is, ha valami nem a tervek szerint alakul. A Kiwi.com reprezentatív felmérése* szerint az utazási vágyat továbbra is a kikapcsolódás, az élmények keresése és a kíváncsiság hajtja, de a repüléshez kapcsolódó stresszforrásokkal is komolyan számolnak.

Tovább

Fagyi gyorstalpaló – Havas Dóra és Kapusi Gerti vezetésével

Fagyigép nélkül viszonylag sok türelemmel, fagyigéppel viszont egy kis ügyességgel mi magunk is cukrászdaihoz közelítő minőségű fagylaltot tudunk készíteni. Hogy hogyan lehet krémes a házi fagyi és hogy az ételérzékenyeknek mire érdemes figyelniük? Mindezekben segít Havas Dóra és Kapusi Gerti, a TV Paprika Magazin műsorvezetője, illetve társműsorvezetője.

Tovább